Creatief met Kruiden

Zomerweek bij Betula: creatief met kruiden

 

Helaas kan de zomerweek niet doorgaan!

Dompel jezelf een week lang onder in de wereld van (geneeskrachtige) planten. Veel leren, theoretische kennis en praktische vaardigheden opdoen, maar ook creatief bezig zijn, waarnemen en ervaren. Elke dag zijn er workshops met deskundige begeleiding. Het hart van deze kruidenweek zijn de workshops Geneeskrachtige planten, een stoomcursus in vijf dagen.

Je brengt een hele week door in de groene omgeving van de Gelderse Achterhoek, waar je je helemaal kunt overgeven aan het waarnemen en ervaren van groen, ruimte, aarde, kleuren, planten, en mensen.

Deze week ben je te gast bij Betula Kruiden in Halle.
PROGRAMMA

maandag
10.30-11.30 Aankomst, koffie, kennismaken
11.30-12.30 Rondleiding over de tuinen en in het strobalengebouw
12.30-14.00 Lunch en pauze
14.0017.00 Geneeskrachtige planten in theorie en praktijk: kruiden herkennen en oogsten, drogen en bewaren, kruidenthee, drie planten uitgelicht. Olv Thea van Hoof (www.betula-kruiden.eu)
18.00 Gezamenlijke maaltijd

19.30-22.00

Workshop intuïtief wastekenen olv Karina Stelloo (www.close2nature.nl)
dinsdag
9.0012.30 Geneeskrachtige planten in theorie en praktijk: kruidenbalsems maken en gebruiken, drie planten uitgelicht. Olv Thea van Hoof (www.betula-kruiden.eu)
12.3014.00 Lunch en pauze
14.0017.00 Workshop kennismaken met botanisch tekenen: Natuurgetrouw tekenen met potlood en papier olv Marionne van de Klashorst (www.tuinstudiorozenhorst.nl)
18.00 Gezamenlijke maaltijd

20.00-22.00

Tai chi workshop olv Karin van Haaren (www.manasha.nl)
woensdag
9.0012.30 Geneeskrachtige planten in theorie en praktijk: zelf kruiden telen, huidoliën maken en toepassen, drie planten uitgelicht. Olv Thea van Hoof (www.betula-kruiden.eu)
12.3014.00 Lunch en pauze
14.0017.00 Workshop Anders leren Kijken olv Ingrid van Aert (www.hardopkijken.nl): werken met houtskool op papier in de kruidentuin
18.00 Gezamenlijke maaltijd

20.00-22.00

Uitstapje naar de edelstenenzolder met edelstenenworkshop door Adelaine Legters (www.adahlayn.nl)
donderdag
9.0012.30 Geneeskrachtige planten in theorie en praktijk: kruidentincturen maken en toepassen, drie planten uitgelicht. Olv Thea van Hoof (www.betula-kruiden.eu)
12.3014.00 Lunch en pauze
14.0016.00 wandeling door aangrenzende natuurgebieden olv gastheer Laurens. Wandel je liever alleen? We hebben diverse routebeschrijvingen voorhanden.
17.00 Gezamenlijke maaltijd rond het kampvuur in de boomgaard
vrijdag
9.0012.30 Geneeskrachtige planten in theorie en praktijk: kruidensiropen, de huisapotheek, drie planten uitgelicht. Olv Thea van Hoof (www.betula-kruiden.eu)
12.3014.00 Lunch en pauze
14.0017.00 Workshop creatief schilderen met Lilian de Jong (www.binnenstebuiter.nl)
18.00 Afsluitende maaltijd

Praktische informatie:

Maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli 2017

adres: Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle

Aantal deelnemers: minimaal 10 – maximaal 20.

Cursusprijs: €450 p.p.

inbegrepen: alle workshops, alle materialen, vegetarische biologische maaltijden, zoveel mogelijk van eigen land, thee/koffie en koekjes

De kruidenweek vindt plaats in de cursusruimte van De Kruudhof, met openslaande deuren die uitkomen op het terras, de boomgaard en de kruidentuin van Betula Kruiden.

Aanmelden: stuur een mail naar info@betula-kruiden.eu

Het is mogelijk op het terrein te overnachten als je zelf een tent meebrengt. Dit is niet in de cursusprijs inbegrepen. Voor gebruik van sanitair en vier keer ontbijt betaal je €40 p.p. Het is ook mogelijk te overnachten in één van de vele kleine bed- en breakfasts in de buurt. Op aanvraag sturen we je een lijstje met adressen.

 

 

 

 

Inschrijving en spelregels

1 Maak je belangstelling voor een cursus kenbaar door me een email te sturen naar: info@betula-kruiden.eu. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer e.d. en voor welke cursus of workshop je je wilt aanmelden. Heb je specifieke vragen, opmerkingen of wensen vermeld dit dan ook.

2 Ik stuur je een email ter bevestiging van je reservering of inschrijving. Je reservering of

inschrijving wordt definitief door overmaking van het cursusgeld op bankrek.nr.

NL05TRIO0254395155 van Triodosbank t.n.v. betula kruiden o.v.v. de naam en de startdatum van de workshop of cursus. Bij de volgorde van inschrijving geldt de betalingsdatum als datum van inschrijving.

3 De inschrijving voor de cursussen en workshops sluit 10 dagen voor aanvang. Dus meld je tijdig aan!! Zodra duidelijk is of een cursus of workshop door kan gaan of niet bericht ik alle deelnemers daarover. Dat gebeurt uiterlijk na de sluitingstermijn voor inschrijving.

4 Wanneer duidelijk is dat de cursus door gaat, stuur ik je alle nodig praktische informatie

5 Tot uiterlijk 3 weken voor de start van een cursus of workshop is annuleren van je inschrijving mogelijk met terugboeking van het volledige cursusgeld. Daarna is dat niet meer mogelijk, i.v.m. de verplichtingen die zijn aangegaan.

6 Ziekte of andere vormen van verhindering van een cursist zijn geen reden voor restitutie van (een gedeelte van) het lesgeld.

7 Als een cursus niet door kan gaan (minder dan het minimum aantal deelnemers) neem ik contact met je op.

Misschien kun je nog een andere cursus kiezen. Als je dit niet wilt krijg je het cursusgeld teruggestort.

8 Als een cursus volgeboekt is, kan ik je als ‘reserve’ noteren of kun je een andere keus maken.

Lukt dit niet dan stort ik het bedrag terug op je rekening.

9 Neem in ieder geval contact met me op als je een vraag over de inschrijving of de spelregels hebt.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast om mee te doen?

Ik hoor dan graag van je. Tot ziens bij een van de cursussen!