16 juli 2016

Deze week ben ik nog volop bezig de achterstand in het onkruid weg te werken. Dat gaat met veel handwerk gepaard, daarom duurt het even. Gelukkig is het weer nu goed, dus de stukken van de tuin die op orde zijn, kan ik op orde houden met de schoffel. Natuurlijk ging deze week de grote tuinschoffel kapot. Ik zal hem wel te zwaar belast hebben. Het is een brede schoffel met een wiel, die je over de grond kunt duwen. De as van het wiel brak af. Compleet afgesleten… Dat had ik natuurlijk wel aan zien komen. Speciaal voor dit doel heb ik de speelgoedtrekker van mijn kinderen bewaard (de kinderen rijden tegenwoordig op een echte trekker; speelgoed zijn ze ontgroeit). De wieltjes hadden precies de goede maat. Met wat puzzelen en een nieuwe as met kogellager, loopt de schoffel nu soepeler dan ooit te vorsintjanskruiden ( met dank aan Laurens!).

Intussen is nu het Sint-Janskruid aan de beurt op geregeld te worden doorgeplukt. Een heel werk met die kleine bloemetjes, maar wel een werkje waar je vrolijk van wordt. De bloemetjes gaan in de olijfolie en die staat nu in de zon te trekken. Daar wordt de olie mooi rood van. Ik hoop dat de komende week de zon vaak zal schijnen. Dan gaat het trekken sneller en is de olie sneller klaar. De Sint-Jansolie van vorig jaar is compleet uitverkocht, dus de nieuwe oogst is hard nodig.Sint-Jansolie