23 augustus 2018: na de droogte?

Vorige week heeft het hier, verdeeld over enkele dagen, zo’n 20 mm geregend. Niet veel, maar toch zie je her en der herstel optreden: het gras, dat totaal geel was, wordt weer groen en de planten in de kruidentuin vertonen herstel. Kijk maar:

De arnica groeit door het beschermende strolaagje heen

 

 

 

 

 

 

 

De adderwortel, die totaal bruin was, loopt weer uit

 

 

 

 

 

 

 

De rode zonnehoed heeft vooral veel geleden van de hitte: die ene dag dat het 38 graden werd, zijn de bloemen letterlijk verbrand. Ze zijn nu nog zwart. Daarna zijn er nog andere bloemen gekomen, die wel zaad hebben kunnen vormen. Ze zijn redelijk normaal van kleur.

 

 

Bij het Sint-Janskruid is hetzelfde gebeurd. Gelukkig heb ik hier nog voldoende gezonde bloemen van kunnen plukken.

 

 

 

 

 

De tuin als geheel ziet er niet op zijn best uit. Normaal gesproken staat er in deze tijd van het jaar nog van alles te bloeien, nu is het een dorre boel. Alleen de planten uit de familie van de lipbloemigen hebben de hitte aardig doorstaan. De munt groeit mooi verder en staat bovendien volop in bloei, en de salie trekt zich nergens wat van aan. De lavendel en tijm groeien nu ook weer.

Er is voor vannacht weer regen voorspeld. Ik hoop het maar! Alle beken, sloten, grachten en plassen in de wijde omtrek staan zo goed als droog.