5 juni 2015

kamilleolie en vlierbloesemsiroopEindelijk is het een beetje warm… Nou ja, een beetje…

Grootmoedertje Vlier reageert meteen: al weken zit ze vol met knoppen, die nu massaal open gaan. Ik ben dus begonnen met de jaarlijkse vlierbloesemcampagne: om de dag pluk ik de vlierbloesem door en zet ze met citroenen te trekken. Dat wordt vlierbloesemsiroop. 

Ook de arnica heb ik regelmatig kunnen plukken. Ze zijn nu bijna uitgebloeid. Nog nooit eerder heb ik zo veel arnicabloemen kunnen oogsten. De zalf staat inmiddels “op het vuur”. Vandaag ben ik ook begonnen met het plukken van kamille. Hij staat prachtig in bloei. Omdat er op de groentetuin ook heel veel kamille als “onkruid” is opgekomen, ruikt nu de hele buurt naar kamille. Zalig om in de volle zon tussendoor te lopen. Ik hou wel van een beetje warm en het ruikt zo zomers!

Met dit weer is het de moeite waard even stil te zijn op de tuin, dan kun je de planten bijna horen groeien. De regen van afgelopen weekend heeft daar natuurlijk ook aan bijgedragen. Zo had ik nog een late partij goudsbloem gezaaid, om de oogst wat te spreiden, maar daar kwam een paar weken lang niets van terecht. Nu, met wat hemelwater er hogere temperaturen, beginnen ze opeens toch nog te kiemen.