6 mei 2015

We zijn nu een maand verder en er is veel gebeurd op de tuin. Op de nieuwe “productietuin” heb ik alle grond omgewerkt en zaaibedden gemaakt. Een deel daarvan is inmiddels ingeplant en ingezaaid: de kamille groeit goed en zal binnenkort gaan bloeien. De goudsbloemen die ik binnenshuis heb gezaaid, zijn goed aangeslagen. Ik heb ook een deel van het goudsbloembed direct ingezaaid; deze zaden beginnen net te kiemen. Binnenkort zaai ik nog een bed goudsbloemen in, zodat ik de oogst mooi spreid. Ik heb ook wat keukenkruiden gezaaid: koriander, peterselie, selderij en kervel. Kan leuk zijn om op markten te verkopen.

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste markt gehad: de streekproductenmarkt bij het jubileumfeest van Herberg Het Onland in Gaanderen. Het was prachtig weer en iedereen was in feeststemming, dus dat was best gezellig. Ik heb er bovendien wat ideeën opgedaan, hoe ik mijn kraam nog kan verbeteren. Wordt vervolgd!