8 april 2015

De hoogste tijd om eens wat te gaan vertellen over de kruidentuin! Ik heb al 20 jaar een ruime kruidentuin, waarin ik zo veel mogelijk verschillende geneeskrachtige planten verzamel. Lang niet al die planten gebruik ik. Voor de producten die ik te koop aanbied, leg ik dit jaar een aparte kruidentuin aan met grote bedden, waarop ik gemakkelijker kan werken: zaaien en planten, wieden, oogsten.

Hiervoor gebruik ik een gedeelte van De Kruudhof. Op deze plek zijn we tien jaar geleden begonnen met de teelt van groenten, aardappelen en kleinfruit. Na tien jaren van intensieve teelten is de bodem op deze plek, in het Jaar van de Bodem, wel toe aan wat verandering. Verandering van spijs doet eten, en dat geldt ook voor de bacteriën, schimmels en wormen die samen het Bodemleven vormen.

De eerste bedden zijn gemaakt, de eerste kruiden zijn ingeplant (kamille) en binnenkort hoop ik de goudsbloemen te zaaien.

vorig jaar stonden hier nog groenten en aardappelen

vorig jaar stonden hier nog groenten en aardappelen

nu ga ik er goudsbloemen zaaien

nu ga ik er goudsbloemen zaaien