De tuin

De kruidentuin van Betula ligt in Halle, Gelderland en bestaat uit twee gedeelten.

Het grootste gedeelte van de kruidentuin bestaat uit bedden, waarop ik de kruiden teel die in natuurlijke middelen voor de huisapotheek worden gebruikt. Het gaat hier om planten met een lange traditie in de geneeskunde. Oude welbekende kruiden, die al sinds mensenheugenis worden gebruikt en die hun nut en bruikbaarheid hebben bewezen. Denk aan de goudsbloem en valkruid, of brandnetel en Sint-Janskruid: allemaal zeer bekende kruiden waarvan de werking al eeuwen in de literatuur beschreven wordt.

Het zijn bovendien kruiden die geschikt zijn voor de huisapotheek. Kruiden die eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben voor allerlei eerste hulp toepassingen. Waarom wel pleisters in huis hebben, en geen goudsbloemzalf?

de kruidentuin in volle bloei

de kruidentuin in volle bloei

In het oudste deel van de tuin verzamel ik zo veel mogelijk soorten geneeskrachtige planten. Ik streef er naar een compleet aanbod aan planten te hebben, met toepassingsmogelijkheden die de hele mens en alle orgaansystemen kunnen ondersteunen. Deze planten zijn zeker niet allemaal geschikt om zonder deskundige begeleiding te gebruiken. Niet alles wat in de natuur voorkomt, is per definitie onschuldig! Planten kunnen wel degelijk giftig zijn. Artsen en natuurgeneeskundigen kunnen wel gebruik maken van deze kruiden. U kunt bij mij een complete lijst opvragen van planten in de tuin. Neemt u contact met mij op via het contactformulier, dan kijken we samen op welke manier u van mijn kruiden gebruik kunt maken.

De tuin bezoeken?

Wilt u de kruidentuin eens bezoeken? Voor groepen vanaf 6 personen houd ik rondleidingen, waarbij u bovendien kruiden kunt plukken voor uw eigen kopje kruidenthee. Aansluitend drinken we dan de zelfgeplukte kruidenthee met een vruchtengebakje-uit-eigen-tuin op het terras met uitzicht op de kruidentuin, of bij slecht weer in de kookstudio. Kosten: €7,50 per persoon. Stuur een mail naar info@betula-kruiden.eu

De Kruudhof

De Kruudhof

De Kruudhof

Betula Kruiden is gevestigd op De Kruudhof. Op deze biologische moestuin telen we groenten, fruit, aardappelen, graan en bloemen voor eigen gebruik. U kunt hier alle producten van Betula Kruiden kopen. Ook bevindt zich hier de cursusruimte, waar de doelessen en kruidencursussen worden gehouden.