Goed eten

Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? Voor wie door de bomen het (voedsel-)bos niet meer ziet, is deze cursus. Geen dogma’s, geen caloriën, geen eiwitten en koolhydraten, maar eerlijke informatie over wat ons voedt. Na deze cursus zul je beter in staat zijn je eigen keuzes te maken, gefundeerd in echte informatie. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
M
ensen maken deel uit van de voedselkringloop op deze planeet. We voeden ons met producten van andere levensvormen: planten en dieren.
In les 1 starten we met de zaden van eetbare planten, die al duizenden jaren de basis vormen voor het voedsel van de mens: granen en peulvruchten. Hoe zien ze er uit, hoe zijn ze gegroeid, waar komen ze vandaan en op welke wijze kunnen we ze bereiden?
In les twee komen daar de noten, oliehoudende zaden en
fruit bij. Hoe zat het ook al weer met oliën en vetten? Wat is de definitie van fruit?
In les drie gaan we andere delen van de plant bekijken: wortel, stengel, blad en wederom vrucht, maar dan als groente. Het land levert ons een overvloed aan vormen, kleuren en smaken. Hoe kun je deze plantaardige voedingsmiddelen bereiden en hoe passen ze in je voedingspatroon?
In de laatste les kijken we naar dierlijke voedingsmiddelen: melk, eieren, vis, vlees en honing. Ook kleinere levensvormen maken deel uit van onze voeding: schimmels en bacteriën. Wat is de plaats van paddenstoelen in de voeding? Wat is fermenteren?

In 2022 kunt u deze cursus van vier lessen volgen op de volgende data: dinsdagmiddag 8, 15, 22 en 29 maart 2022 van 14.00 tot 16.00 uur. Meld je aan met het inschrijfformulier.

De serie van vier lessen vindt opnieuw plaats op zaterdag 19 en 26 november en 10 en 17 december 2022 van 14 tot 16 uur. Let op: er valt 1 zaterdag tussenuit. Meld je aan met het inschrijfformulier.

De lessen vinden plaats bij Betula Kruiden in Halle, Gelderland. Er is plaats voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, dan wordt een wachtlijst aangelegd. Indien nodig worden er extra lesdagen ingepland, in overleg met alle deelnemers. De cursus kost €100 per persoon. Inbegrepen in het lesgeld zijn koffie/thee met iets lekkers, alle materialen en samenvattingen van de lessen op papier.

 

Inschrijving en spelregels

1 Maak je belangstelling voor een cursus kenbaar door het inschrijfformulier cursussen in te vullen. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer e.d. en voor welke cursus of doe-les je je wilt aanmelden. Heb je specifieke vragen, opmerkingen of wensen vermeld dit dan ook.

2 Ik stuur je een email ter bevestiging van je reservering of inschrijving. Je inschrijving wordt definitief door overmaking van het cursusgeld op bankrek.nr. NL05TRIO0254395155 t.n.v. betula kruiden o.v.v. de naam en de inschrijfcode van de workshop of cursus. Bij de volgorde van inschrijving geldt de betalingsdatum als datum van inschrijving.

3 De inschrijving voor de cursus sluit 10 dagen voor aanvang. Meld je ajb tijdig aan!! Zodra duidelijk is of een cursus of doe-les door kan gaan of niet bericht ik alle deelnemers daarover. Dat gebeurt uiterlijk de dag na de sluitingstermijn voor inschrijving.

4 Wanneer duidelijk is dat de cursus door gaat, stuur ik je alle nodige praktische informatie

5 Tot uiterlijk 3 weken voor de start van een cursus of doe-les is annuleren van je inschrijving mogelijk met terugboeking van het volledige cursusgeld. Daarna is dat niet meer mogelijk, i.v.m. de verplichtingen die zijn aangegaan.

6 Ziekte of andere vormen van verhindering van een cursist zijn geen reden voor restitutie van (een gedeelte van) het lesgeld.

7 Als een cursus niet door kan gaan (minder dan het minimum aantal deelnemers) neem ik contact met je op. Misschien kun je nog een andere cursus kiezen. Als je dit niet wilt krijg je het cursusgeld teruggestort.

8 Als een cursus volgeboekt is, kan ik je als ‘reserve’ noteren of kun je een andere keus maken. Lukt dit niet dan stort ik het bedrag terug op je rekening.

9 Neem in ieder geval contact met me op als je een vraag over de inschrijving of de spelregels hebt.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast om mee te doen?

Ik hoor dan graag van je. Tot ziens bij een van de cursussen!