Kruidencursus van top tot teen

Kruidencursus Van Top tot Teen

In deze cursus van 10 lessen gaan we wat dieper in op de theorie achter het gebruik van geneeskrachtige planten, en leren we hoe we veilig en effectief gebruik kunnen maken van de heilzame werking van planten voor onszelf en onze gezinsleden.

Je kunt op verschillende manieren kijken naar planten, ziekte en gezondheid. Welke stoffen zitten er in de plant en wat doen die stoffen met je lichaam? Wat kun je met het blote oog aan de plant zien en hoe kun je dat gebruiken om te bepalen welke plant bij welke aandoening past? We maken kennis met de scheikunde (inhoudsstoffen), de signatuurleer, de klassieke homeopathie,  westerse en oosterse natuurgeneeskunde. In het kort komen de verschillende orgaansystemen van de mens aan bod, en daarna gaan we van top tot teen bekijken, hoe we onze gezondheid kunnen ondersteunen met planten.
Dit alles niet alleen in theorie, maar met de kruidentuin bij de hand. We gaan de planten in levenden lijve leren kennen en praktisch oefenen met de toepassingsmogelijkheden van kruiden. Hoe maak je een kompres of een stoombad? Hoe maak je een evenwichtig samengestelde kruidenthee? Wat is een reinigingskuur en wanneer is dat zinvol?

De lessen vinden plaats op zaterdagochtend of op donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur, bij Betula Kruiden in Halle, Gelderland. De hele cursus wordt in het najaar herhaald. Er is plaats voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, dan wordt een wachtlijst aangelegd. Indien nodig worden er extra lesdagen ingepland, in overleg met alle deelnemers. De cursus kost €250 per persoon. Inbegrepen in het lesgeld zijn koffie/thee met iets lekkers, alle materialen en samenvattingen van de lessen op papier.

kruiden: een kadootje van Moeder Natuur

 

De data voor het voorjaar zijn: de zaterdagen 12, 19 en 26 januari; 9 en 16 februari; 2, 9, en 23 maart; 6 en 13 april 2019. Of de donderdagen 24 en 31 januari; 14 en 21 februari; 7, 14, 21 en 28 maart; 11 en 18 april 2019.

De data voor het najaar zijn: de zaterdagen 7 en 14 september; 5, 12 en 19 oktober; 9, 16 en 30 november; 7 en 14 december 2019. Of kies voor de donderdagen 12, 19, 26 september; 10,17 en 31 oktober; 7, 14, 21 en 28 november; 12 en 19 december 2019.

Je kunt je voor de cursus aanmelden door een mailtje te sturen naar: info@betula-kruiden.eu. Je aanmelding is definitief als je het lesgeld hebt voldaan op rekening NL05TRIO0254395155 tnv Betula Kruiden, o.v.v. ‘kruidencursus’ en je naam. Voor de voorjaarscursus sluit de inschrijving op 12 januari en voor de najaarscursus op 31 augustus, dus meld je op tijd aan.

 

Inschrijving en spelregels

1 Maak je belangstelling voor een cursus kenbaar door me een email te sturen naar: info@betula-kruiden.eu. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer e.d. en voor welke cursus of doe-les je je wilt aanmelden. Heb je specifieke vragen, opmerkingen of wensen vermeld dit dan ook.

2 Ik stuur je een email ter bevestiging van je reservering of inschrijving. Je reservering of inschrijving wordt definitief door overmaking van het cursusgeld op bankrekening NL05TRIO0254395155  t.n.v. Betula Kruiden o.v.v. je naam en de startdatum van de doe-les of cursus. Bij de volgorde van inschrijving geldt de betalingsdatum als datum van inschrijving.

3 De inschrijving voor de cursussen en doe-lessen sluit 10 dagen voor aanvang. Dus meld je tijdig aan!! Zodra duidelijk is of een cursus of doe-les door kan gaan of niet bericht ik alle deelnemers daarover. Dat gebeurt uiterlijk na de sluitingstermijn voor inschrijving.

4 Wanneer duidelijk is dat de cursus door gaat, stuur ik je alle nodige praktische informatie

5 Tot uiterlijk 3 weken voor de start van een cursus of doe-les is annuleren van je inschrijving mogelijk met terugboeking van het volledige cursusgeld. Daarna is dat niet meer mogelijk, i.v.m. de verplichtingen die zijn aangegaan.

6 Ziekte of andere vormen van verhindering van een cursist zijn geen reden voor restitutie van (een gedeelte van) het lesgeld.

7 Als een cursus niet door kan gaan (minder dan het minimum aantal deelnemers) neem ik contact met je op. Misschien kun je nog een andere cursus kiezen. Als je dit niet wilt krijg je het cursusgeld teruggestort.

8 Als een cursus volgeboekt is, kan ik je als ‘reserve’ noteren of kun je een andere keus maken. Lukt dit niet dan stort ik het bedrag terug op je rekening.

9 Neem in ieder geval contact met me op als je een vraag over de inschrijving of de spelregels hebt.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast om mee te doen?

Ik hoor dan graag van je. Tot ziens bij een van de cursussen!