Kruidencursussen

Wilt u meer weten over de kruiden?

In 2019 herhalen we de serie Kruiden Doe-Lessen met de Seizoenen. Dit zijn doe-lessen in twee delen, met steeds drie weken er tussen. Je kunt kiezen of je deze lessen op zaterdagochtend of op donderdagochtend wilt volgen. In deze praktische lessen ligt de nadruk op de plant: hoe groeit de plant, waar kan ik hem vinden, hoe kan ik hem herkennen en hoe kan ik hem gebruiken om de gezondheid van mij en mijn gezinsleden te vergroten? Lees hier meer over deze doe-lessen.

Wil je meer verdieping en theoretische achtergrond, dan is de kruidencursus in 10 lessen iets voor jou. Deze cursus kun je volgen in het voorjaar of in de herfst, weer op zaterdagochtend of op donderdagochtend. In deze cursus gaan we wat dieper in op de diverse theorieën achter het gebruik van kruiden, en ligt de nadruk meer op de mens: kruiden van top tot teen. We bekijken diverse delen van het menselijk lichaam: hoe zit het in elkaar, hoe werkt het, wat kan er mis gaan en hoe kun je helpen met kruiden uit je eigen omgeving? De cursus kan goed gecombineerd worden met de doe-lessen. Lees hier meer over deze cursus.

Wil je met een groep van minimaal zes personen een dagvullend programma in de kruidentuin? In overleg stel ik voor jouw groep een cursusdag samen onder de titel “Creatief met Kruiden”. In de ochtend verzorg ik zelf een kruiden-doe-les met de kruiden van het seizoen. In het voorjaar ligt de nadruk op groene blaadjes en bloesems; hét moment om de elementen lucht en water te leren (her)kennen. In juli, als de zon zijn hoogste punt bereikt heeft, drukt het element vuur zijn stempel op de wereld. In de herfst, wanneer de planten zich terugtrekken in de grond en de wortels op hun best zijn, kunnen we het element aarde ervaren.
In de middag komt een gastdocent om met de groep op een creatieve manier aan de slag te gaan met planten. Door te tekenen leer je goed te kijken naar de details, waar je een plant aan kunt herkennen. Botanisch kunstenares Marianne Verschoor leert ons de eerste beginselen van deze kunst. Ook het karakter van de plant kun je ontdekken door op een andere manier te leren kijken. Kunstenares Ingrid van Aert helpt ons op weg met de workshop Hardop Kijken. Ook het ervaren van de elementen wordt duidelijker gemaakt door creatief bezig te zijn.
Lees hier meer over de mogelijkheden voor deze dag.

Een lezing over geneeskrachtige planten op uw locatie of hier bij Betula Kruiden is ook mogelijk. Neem contact op: info@betula-kruiden.eu

Inschrijving en spelregels voor de cursus en de doe-lessen:

1 Maak je belangstelling voor een cursus kenbaar door me een email te sturen naar: info@betula-kruiden.eu. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer e.d. en voor welke cursus of doe-les je je wilt aanmelden. Heb je specifieke vragen, opmerkingen of wensen vermeld dit dan ook.

2 Ik stuur je een email ter bevestiging van je reservering of inschrijving. Je reservering of inschrijving wordt definitief door overmaking van het cursusgeld op bankrek.nr. NL05TRIO0254395155 van Triodosbank t.n.v. betula kruiden o.v.v. de naam en de startdatum van de doe-les of cursus. Bij de volgorde van inschrijving geldt de betalingsdatum als datum van inschrijving.

3 De inschrijving voor de cursussen sluit 10 dagen voor aanvang, voor doe-lessen 5 dagen voor aanvang. Dus meld je tijdig aan!! Zodra duidelijk is of een cursus of doe-les door kan gaan of niet bericht ik alle deelnemers daarover. Dat gebeurt uiterlijk na de sluitingstermijn voor inschrijving.

4 Wanneer duidelijk is dat de cursus of doe-les door gaat, stuur ik je alle nodige praktische informatie

5 Tot uiterlijk 3 weken voor de start van een cursus of workshop is annuleren van je inschrijving mogelijk met terugboeking van het volledige cursusgeld. Daarna is dat niet meer mogelijk, i.v.m. de verplichtingen die zijn aangegaan.

6 Ziekte of andere vormen van verhindering van een cursist zijn geen reden voor restitutie van (een gedeelte van) het lesgeld.

7 Als een cursus niet door kan gaan (minder dan het minimum aantal deelnemers) neem ik contact met je op. Misschien kun je nog een andere cursus kiezen. Als je dit niet wilt krijg je het cursusgeld teruggestort.

8 Als een cursus volgeboekt is, kan ik je als ‘reserve’ noteren of kun je een andere keus maken. Lukt dit niet dan stort ik het bedrag terug op je rekening.

9 Neem in ieder geval contact met me op als je een vraag over de inschrijving of de spelregels hebt.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast om mee te doen?

Ik hoor dan graag van je. Tot ziens bij een van de cursussen!