Kruidencursussen

Wilt u meer weten over de kruiden?

In 2022 herhalen we de serie Kruiden Doe-Lessen met de Seizoenen. Dit zijn doe-lessen in twee delen, met steeds drie weken er tussen. Je kunt kiezen of je deze lessen op vrijdag of op zaterdag wilt volgen. In deze praktische lessen ligt de nadruk op de plant: hoe groeit de plant, waar kan ik hem vinden, hoe kan ik hem herkennen en hoe kan ik hem gebruiken om de gezondheid van mij en mijn gezinsleden te vergroten? Lees hier meer over deze doe-lessen.

Wil je meer verdieping en theoretische achtergrond, dan is de Kruidencursus van Top tot Teen iets voor jou. Deze cursus van 10 lessen kun je volgen in de winter of in de herfst, op vrijdagmiddag of op zaterdagmiddag. In deze cursus gaan we wat dieper in op de diverse theorieën achter het gebruik van kruiden, en ligt de nadruk meer op de mens. We bekijken diverse delen van het menselijk lichaam: hoe zit het in elkaar, hoe werkt het, wat kan er mis gaan en hoe kun je helpen met kruiden uit je eigen omgeving? De cursus kan goed gecombineerd worden met de doe-lessen. Lees hier meer over deze cursus.

Voor iedereen die de Kruidencursus van Top tot Teen al heeft gevolgd is er de Vervolgcursus Kruiden.

Goed eten: Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? Voor wie door de bomen het (voedsel-)bos niet meer ziet, is deze cursus. Geen dogma’s, geen caloriën, geen eiwitten en koolhydraten, maar eerlijke informatie over wat ons voedt. Na deze cursus zul je beter in staat zijn je eigen keuzes te maken, gefundeerd in echte informatie. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur van 14.00 tot 16.00 uur.
M
ensen maken deel uit van de voedselkringloop op deze planeet. We voeden ons met producten van andere levensvormen: planten en dieren. In les 1 starten we met de zaden van eetbare planten, die al duizenden jaren de basis vormen voor het voedsel van de mens: granen en peulvruchten. In les twee komen daar de noten, oliehoudende zaden en fruit bij. Hoe zat het ook al weer met oliën en vetten? Wat is de definitie van fruit? In les drie gaan we andere delen van de plant bekijken: wortel, stengel, blad en wederom vrucht, maar dan als groente. In de laatste les kijken we naar dierlijke voedingsmiddelen: melk, eieren, vis, vlees en honing.

Inschrijving en spelregels voor de cursus en de doe-lessen:

1 Je kunt je voor de cursus aanmelden door dit formulier in te vullen:

  Uw naam:
  *

  Straatnaam:

  Woonplaats:
  *

  Uw telefoonnummer:

  Uw email:
  *

  eventuele opmerkingen:

  * Verplicht

  Heb je specifieke vragen, opmerkingen of wensen vermeld dit dan ook.

  2 Ik stuur je een email ter bevestiging van je reservering of inschrijving. Je reservering of inschrijving wordt definitief door overmaking van het cursusgeld op bankrek.nr. NL05TRIO0254395155 van Triodosbank t.n.v. betula kruiden o.v.v. je naam en de inschrijfcode van de doe-les of cursus. Bij de volgorde van inschrijving geldt de betalingsdatum als datum van inschrijving.

  3 De inschrijving voor de cursussen sluit 10 dagen voor aanvang, voor doe-lessen 5 dagen voor aanvang. Dus meld je tijdig aan!! Zodra duidelijk is of een cursus of doe-les door kan gaan of niet bericht ik alle deelnemers daarover. Dat gebeurt uiterlijk na de sluitingstermijn voor inschrijving.

  4 Wanneer duidelijk is dat de cursus of doe-les door gaat, stuur ik je alle nodige praktische informatie

  5 Tot uiterlijk 3 weken voor de start van een cursus of workshop is annuleren van je inschrijving mogelijk met terugboeking van het volledige cursusgeld. Daarna is dat niet meer mogelijk, i.v.m. de verplichtingen die zijn aangegaan.

  6 Ziekte of andere vormen van verhindering van een cursist zijn geen reden voor restitutie van (een gedeelte van) het lesgeld.

  7 Als een cursus niet door kan gaan (minder dan het minimum aantal deelnemers) neem ik contact met je op. Misschien kun je nog een andere cursus kiezen. Als je dit niet wilt krijg je het cursusgeld teruggestort.

  8 Als een cursus volgeboekt is, kan ik je als ‘reserve’ noteren of kun je een andere keus maken. Lukt dit niet dan stort ik het bedrag terug op je rekening.

  9 Neem in ieder geval contact met me op als je een vraag over de inschrijving of de spelregels hebt.

  Ben je geïnteresseerd en enthousiast om mee te doen?

  Ik hoor dan graag van je. Tot ziens bij een van de cursussen!